Julio Iglesias recibe el Premio a Toda Su Carrera
19 de Diciembre de 2018
Recording Academy
Julio Iglesias es posiblemente el artista más célebre en la historia de la música española y latina. Es el artista latino que más discos ha vendido y uno de los 10 primeros artistas en el mundo, con más de 300 millones de discos en 14 idiomas.
Habiendo alcanzado más de 60 millones de espectadores en los 5 continentes y con 2.600 álbumes de oro y platino, Julio Iglesias ha sido galardonado varias veces por el Guinness World Records.
El 19 de diciembre de 2018, la Academia Americana de la Grabación otorgó a Julio Iglesias el Premio a Toda Su Carrera (Lifetime Achievement Award).
Julio Iglesias, artistul care a vândut albumele sale în peste 300 de milioane de copii pe plan mondial, înregistrând un record în istoria muzicii, a consemnat în cei 50 de ani de carieră numeroase alte performanţe, potrivit site-ului www.julioiglesias.com.
Julio Jose Iglesias de la Cueva s-a născut în Madrid, la 23 septembrie 1943. Urmează Colegiul Catolic al Inimilor Sacre, după care studiază ştiinţele juridice cu scopul de a intra în serviciul diplomatic.
La 16 ani juca fotbal în echipa de juniori a clubului Real Madrid, pe care a fost nevoit să o părăsească în 1963, datorită unui grav accident rutier, în urma căruia a rămas semiparalizat mai bine de un an şi jumătate. În această perioadă şi-a descoperit şi pasiunea pentru muzică, învăţând să cânte la chitară.
După recuperare, pleacă la Cambridge pentru a-şi îmbunătăţi cunoştinţele de limba engleză şi scrie acolo primul său cântec, „La Vida sigue igual”, cu care câştigă, în 1968, Festivalul de Muzică de la Benidorm, marcând debutul său ca artist. În 1969, a înregistrat primul său disc „Yo Canto”, a susţinut primul turneu în Spania şi a jucat în primul film, „La vida sigue igual”, inspirat din viaţa sa.
Îşi continuă studiile juridice la Facultatea de Drept din cadrul Colegio Mayor Universitario de San Pablo din Madrid, unde şi-a luat licenţa în drept, dar scrie în acelaşi timp piese noi, între care „Guendoline” (1970), care deşi a ocupat doar locul 4 la Festivalul Eurovision ce se desfăşura în Olanda, a devenit cel mai mare succes al anului, aducându-i solistului recunoaşterea europeană.
Au urmat recitaluri în diverse ţări latino-americane vorbitoare de limbă spaniolă. În 1972, câştigă Premiul Festivalului de Muzică Eurovision. După câteva LP-uri de succes, precum „Como el Alamo al camino” (1972), „El Amor” (1975), „A mis 33 anos” (1977) şi „Emotiones” (1978), semnează un contract de colaborare cu firma CBS.
Începutul anilor ’80 îl face pe Julio Iglesias cunoscut publicului american prin apariţii în show-uri de televiziune, spectacole şi talk-show-uri. Urmează, în 1984, duete cu Diana Ross, Stan Getz, „The Beach Boys”, „The Pointer Sisters” şi cu starul muzicii country, Willie Nelson.
În 1982, a înregistrat un record în Japonia, unde a vândut 1.200.000 de exemplare ale albumului „De nińa a mujer”, în numai şase luni, şi un alt record în Brazilia, cu acelaşi album, cu peste 2.000.000 de exemplare vândute în unsprezece luni, arată site-ul citat.
În 1983, a intrat în Guinness Book pentru recordul de vânzări de discuri în cele mai multe limbi, mai mult decât orice alt artist în istoria muzicii – 100 de milioane de copii în şase limbi. În decursul carierei artistul este cunoscut pentru interpretarea în 14 limbi a pieselor sale, potrivit www.biography.com.
Din 1985 are o stea a celebrităţii care îi poartă numele la Hollywood, iar din 1991, o altă stea dedicată lui, în Olanda.
În 1986, a cântat cu Placido Domingo şi cu Charles Aznavour în Lincoln Center din New York, la Centenarul Statuii Libertăţii. Albumul ”Raices”, lansat în 1989, include selecţii din cântece clasice spaniole, italiene, franceze şi portugheze. De asemenea, a înregistrat alături de Placido Domingo ”Sonadores de Espana”. Tot în 1989, a primit premiul ”Artistul Anului”, alături de Clint Eastwood şi de Bette Davis, din partea ”The American Cinema Awards”.
În 1993, a înregistrat ”Summer Wind” cu Frank Sinatra şi a realizat un turneu prin SUA. Un an mai târziu a prezentat albumul „Crazy”, apreciat de critica mondială, pe care apar colaborări sau cântece în duet: ”When You Tell Me That You Love Me” cu Dolly Parton sau ”Fragile” cu Sting.
Albumul „La Carretera” i-a adus, în 1995, primul disc de platină. În 1996, albumul său ”Tango” a obţinut discuri de aur şi multi-platino în toată lumea. În octombrie 2001, a lansat un album în italiană intitulat „Una Donna Puo Cambiar la Vita” şi în noiembrie a lansat un album în portugheză intitulat „Ao Meu Brasil”.
Între albumele apărute în ultimii ani „1”, lansat în Spania, în 2011, ajunge foarte repede pe primul loc pe iTunes. Albumul „Mexicul” este lansat în 2015, iar 2018 lansează „Mexic & Amigos”, o colecţie de dueturi cu Juan Luis Guerra, Plácido Domingo, Diego Torres, Thalía şi Eros Ramazzotti, printre altele, potrivit www.allmusic.com.
Supranumit „idolul femeilor”, Julio s-a căsătorit în februarie 1971, la Toledo, cu Isabel Preysler Arrastria cu care are trei copii (Maria Isabel, Julio Jose şi Enrique Miguel), însă în 1978, s-au despărţit, iar un an mai târziu a obţinut divorţul.
În prezent, este căsătorit cu Miranda Johanna Maria Rinjsburger, top-model, cu care are cinci copii: Miguel Alejandro (1997), Rodrigo (1999), gemenele Victoria şi Cristina (2001), Guillermo (mai 2007).
În septembrie 2018, Julio Iglesias, după o absenţă de doi ani de pe scenă, şi-a început turneul mondial, pentru a marca 50 de ani de carieră, la Taşkent, în Uzbekistan, cântând în faţa a 5.000 de oameni, potrivit site-ului personal.
În România, după participarea în 1969 la Festivalul de la Braşov „Cerbul de Aur”, a revenind de nenumărate ori în faţa publicului, atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe ale ţării.
Julio Iglesias – eternul latino-lover, veşnic îndrăgostit, artistul cu o viaţă trăită la superlativ
Duminică, 23 septembrie, cel mai cunoscut și apreciat cântăreț spaniol, Julio Iglesias, împlineşte 75 de ani. El este interpretul latino cel mai vândut din istoria muzicii, cu peste de 300 de milioane de discuri cumpărate în întreaga lume, a primit peste 2600 de discuri de platină și de aur, are la activ peste 5000 de concerte în mai mult de 60 de țări din întreaga lume. De asemenea, a imprimat muzică în 14 limbi străine, intrând în Cartea Recordurilor drept cântărețul care a vândut cele mai multe discuri în mai multe limbi, din istoria muzicii, iar pentru acest lucru a primit un Disc de diamant. Statisticile arată că una din melodiile sale este descărcată, încă, la fiecare 30 de secunde undeva în lume, iar memoria scrisă și audio-video arată că în 50 de ani de carieră de mare succes, pe muzica sa – de un romantism aparte – au început povești de dragoste, s-au conceput copii, s-au schimbat generații…
Apropiaţii săi afirmă că Julio a fost, în permanență, un om al detaliilor, în studioul de înregistrări, sau pe scenă, a studiat și repetat până la epuizare pentru ca rezultatul să fie cel pe care îl cunoaştem: un sunet al sufletului, vibrant, ce stârneşte fiorul emoţiei.
Însă portretul nu poate fi complet fără a aminti și faptul că Julio are nu mai puțin de nouă copii după cele mai recente actualizări, doar două căsătorii și un număr nesfârșit de iubite şi aventuri la activ, al căror număr nu a putut fi cuantificat vreodată…
Julio Jose Iglesias De La Cueva s-a născut, la 23 septembrie 1943, la Madrid, fiind fiul cel mare al doctorului ginecolog Julio Iglesias Puga – originar din Galicia la Cueva y Perignat. și al Mariei del Rosario de –
Si-a petrecut copilăria alături de fratele sau, Carlos. Julio Iglesias a dovedit, încă de atunci, un apetit aparte pentru sport, în special pentru fotbal, fiind portar în echipa de tineret de la Real Madrid. De asemenea, a cochetat și cu muzica, luând câteva lecții de chitară.
A urmat Colegiul Catolic, apoi a dorit să parcurgă o carieră juridică, pentru a fi primit în serviciul diplomatic.
A fost admis, în anul 1961, la Facultatea de Drept a Universităţii Complutense din Madrid, însă visul său era să devină fotbalist profesionist.
Însă, în noaptea de 22 septembrie 1962, în timp ce se întorcea de la Majadahonda la Madrid, însoțit de mai mulți prieteni, a suferit un grav accident rutier, în urma căruia a rămas semi- paralizat timp de mai bine de un an şi jumătate, iar doctorii se declarau aproape convinși că nu va mai putea merge niciodată.
Însă, în noaptea de 22 septembrie 1962, în timp ce se întorcea de la Majadahonda la Madrid, însoțit de mai mulți prieteni, a suferit un grav accident rutier, în urma căruia a rămas semi- paralizat timp de mai bine de un an şi jumătate, iar doctorii se declarau aproape convinși că nu va mai putea merge niciodată.
Doar că, odată spulberate aspirațiile pentru devenirea sportivă, soarta i-a hărăzit un nou drum, cel muzical, începând încă din salonul de spital în care se recupera după accident. Infirmierul care îl îngrijea, pe numele său Eladio Magdaleno, i-a dăruit o chitară, iar Julio nu avea altceva de făcut decât să asculte radioul, să cânte la chitară și să scrie poezii, când triste, când romantice.
După eforturi supraomenești, animate de dorința sa teribilă de a-și trăi viața, după suportul pe care l-a primit din partea familiei, miracolul s-a produs: Julio a reînceput să învețe să meargă, însă până la restabilirea totală a echilibrului au fost necesare alte câteva luni de fizioterapie, kinetoterapie și lungi antrenamente pe plajele din Malaga și Alicante.
Despre această perioadă nefastă din viața sa, Julio avea să declare, peste ani: „A fost cea mai grea perioadă a vieții mele. Am fost semiparalizat pentru un an şi jumătate, iar doctorii mi-au spus că nu voi mai fi în stare să mai merg vreodată pe propriile mele picioare. În acel moment, pur și simplu am avut senzația că viaţa mea s-a terminat. Înainte de accident, mă bucuram de tot ceea ce îmi oferea viața: eram portarul echipei de juniori de la Real Madrid, ceea ce înseamna enorm pentru mine iar apoi, dintr-o dată, m-am văzut într-un scaun cu rotile. Și totuși, viața a fost foarte generoasă cu mine și mi-a oferit o a doua şansă. Ajutorul venit din partea familiei a fost extrem de important în acele momente dificile. Tatăl meu, de profesie medic, a fost piatra pe care m-am sprijinit.”
Și-a reluat, apoi studiile, la Ramsgate din Londra și apoi la Bell’s Language School, la Cambridge.
Talentul său muzical era exersat la sfârșit de săptămână, când cânta în Air Port Pub, piese celebre din repertoriul lui Tom Jones, Engelbert Humperdinck ori The Beatles. La Cambridge avea să o cunoască pe Gwendolyne Bollote, cea care avea să îi devină mai mult decât prietenă şi care i-a creat inspirația pentru compoziția Gwendolyne”, remarcată cum se cuvine de critica muzicală a vremii.
Talentul său este răsplătit cu un contract cu o casă de discuri, şi cu prezenţa la Festivalul Muzical de la Benidorm (Spania), unde, la 17 iulie 1968, câstigă festivalul cu minunata piesă,,La vida sigue igual”.
În februarie 1969, avea loc prima întânire a artistului cu publicul din România, cu prilejul Festivalului „Cerbul de Aur” de la Brașov, urmat de primul său turneu în America, de participarea la Festivalul Viña del Mar din Chile şi de realizarea primului său album și a unui film, ambele intitulate „La vida sigue igual”/”Viața îşi urmeaza cursul”, fiind bazate pe povestea vieţii artistului.
În anul 1970, câştigă, cu melodia „Gwendolyne”, Festivalul Cântecului de la Barcelona şi dreptul de a reprezenta Spania la Festivalul Eurovision, care în acel an se desfăşura la Amsterdam și la care a ocupat locul 4. În același an a fost invitat la Festivalul Cântecului din Luxemburg, dar şi la Midem, Cannes şi la Festivalul de la Osaka.
Și tot în 1970, stabileşte un record neegalat în Spania: susţine 41 de concerte în 41 de orașe, în doar 30 de zile.
La 20 februarie 1971, se căsătoreşte, la Toledo, cu superba sud-africană Isabel Preysler Arrastria, în vârstă de doar 20 de ani. Cei doi au avut trei copii – María Isabel – „Chábeli” (născută la 3 septembrie 1971, la Madrid), Julio José (25 februarie 1973, Madrid) şi Enrique Miguel (8 mai 1975, Madrid). Ei aveau să se despartă definitiv în anul 1979.
În anul 1971, Iglesias participă la concursul Eurovision și la alte evenimente muzicale de anvergură, ajungând pe locul 1 în topurile muzicale din întreaga lume, după ce atinge primul milion de discuri vândute.
În acelaşi an împrimă prima sa melodie în limba japoneză ,,Como el álamo al camino”/”Fidel iubirii tale”, iar un an mai târziu înregistrează un prim album în limba germană.
În anul 1974, melodia „Manuela” devine un imens succes, ocupând primele locuri în Europa, America Latină, Asia și Canada, aceasta fiind și o perioadă extrem de solicitantă pentru artist, cu numeroase turnee și un triumf remarcabil cu primul concert la Carnegie Hall din New York.
În anul 1975, apare primul său album în limba portugheză, iar în 1978 imprimă primele sale albume în limbile franceză şi italiană.
În aceeaşi perioadă, este invitat să facă parte din juriul concursului Miss Univers, în Australia.
În anul 1976, a realizat multe turnee în America Latină și în Europa şi a lansat al doilea său album, intitulat Se mi Lasci non Vale”.
În anul 1980, Julio Iglesias înregistra popularitate fantastică, inimaginabilă la acel moment pentru un artist latino. Începutul anilor ’80 îl face pe Iglesias cunoscut publicului american prin apariții în show- uri de televiziune, spectacole și talk-show-uri.
În anul 1982, tatăl lui Julio este răpit de către organizația separatistă bască armată ETA, fiind ținut în captivitate circa douăzeci de zile, și eliberat, în cele din urmă, de către poliție.
În anul 1983, The Guinness Book of Records îi conferă primul și singurul Disc de Diamant oferit vreodată unui cântăreț, pentru interpretul care a vândut cel mai mare număr de albume înregistrate în cel mai mare număr de limbi străine, din istoria muzicii.
1984 este anul în care Iglesias este prezent în duete de mare succes, cu artişti precum Diana Ross, Stan Getz, The Beach Boys, The Pointer Sisters ori cu starul muzicii country, Willie Nelson. În acelaşi an, a avut 6 discuri simultane în Billboard 200 al celor mai bine vândute albume în SUA, lucru pe care îl reuşiseră până atunci doar iconicii The Beatles şi megastarul Elvis Presley.
În anul 1985, Iglesias a primit o Stea pe Hollywood Walk of Fame, iar locuitorii din Miami, oraș în care și-a stabilit reşedinţa pentru o lungă perioadă, i-au oferit un loc de onoare pe legendara Alee a Starurilor Latine.
În 1986, Iglesias a cântat cu Placido Domingo şi cu Charles Aznavour în Lincoln Center din New York, la marcarea centenarului Statuii Libertăţii.
În anul 1988, primeşte Premiul Grammy pentru Cel Mai Bun Cântaret Latin al anului 1987, după lansarea albumului „Un hombre solo”/”Un om singur”.
În anul 1989, a înregistrat alături de Placido Domingo Sonadores de Espana” şi a primit premiul „Artistul Anului”, alături de Clint Eastwood şi de Bette Davis, din partea „The American Cinema Awards”.
La 28 ianuarie 1991, primește o stea şi în Olanda, iar un an mai târziu câştigă premiul Aplauso ’92, fiind desemnat artistul anului, în acelaşi an, în Florida, fiind numit „Spaniol Universal”, iar în Spania, „Ambasadorul Galiciei” în lume.
În anul 1995, devine primul artist străin din istoria Chinei căruia i s-a decernat prestigiosul Golden Record Award, iar în anul 1997, Julio Iglesias a primit Premiul Mónaco pentru Muzică, fiind considerat Cel Mai Bun Cântăreţ Latin.
La 7 septembrie 1997, s-a născut, la Miami, cel de-al patrulea fiu al său, Miguel Alejandro, rodul relației lui cu Miranda Johanna Maria Rinjsburger, o superbă olandeză pe care a cunoscut-o cu prilejul unui turneu în Indonezia.
La 7 septembrie 1997, s-a născut, la Miami, cel de-al patrulea fiu al său, Miguel Alejandro, rodul relației lui cu Miranda Johanna Maria Rinjsburger, o superbă olandeză pe care a cunoscut-o cu prilejul unui turneu în Indonezia.
Doar o zi mai târziu, producătorul și compozitorul de origine latino-americană Emilio Estefan i-a înmânat premiul ASCAP Pied Piper Award, cea mai prestigioasă distincție a Societăţii Americane a Compozitorilor, Autorilor și Publiciștilor, Julio fiind primul artist latin căruia i s-a decernat acest premiu.
La 3 aprilie 1999, s-a născut cel de-al doilea copil al lui Julio și al Mirandei și cel de-al cincilea al interpretului -, pe nume Rodrigo, îar în mai 2001, cei doi au devenit şi părinți de gemene, Victoria și Cristina.
În octombrie 2001, a lansat un album în italiană intitulat „Una Donna Puo Cambiar la Vita” şi în noiembrie a lansat un album în portugheză intitulat Ao Meu Brasil”.
La 13 februarie 2002, este nominalizat pentru Premiile Latin Billboard ca parte a celui mai bun duo vocal pentru melodia ,,Dos corazones, dos historias”, interpretată cu Alejandro Fernandez.
La 14 martie 2002, mama cântărețului, Rosario de la Cueva, care s-a implicat în permanență în cauze sociale, a trecut la Domnul, în amintirea ei Julio și fratele său, Carlos, realizând un proiect de construire a unui ansamblu social – Centrul de Servicii Sociale Rosario de la Cueva de Iglesias, sub obladuirea parohiei Corpus Christi -, la Miami, inaugurat la 4 noiembrie, în același an.
La 18 mai 2004, s-a născut Jaime Iglesias, cel de-al doilea frate al său, fiul doctorului Iglesias Puga și al Ronnei Keitt – mai tânără cu aproape 50 de ani, însă, la 19 decembrie 2005, la numai câteva zile după ce anunţase că așteaptă cel de-al doilea copil al său cu Ronna, doctorul Iglesias a încetat din viață subit, la vârsta de 90 de ani.
La 26 iulie 2006, în ziua în doctorul Iglesias ar fi împlinit 91 de ani, s-a născut Ruth, surioara lui Julio.
La rândul său, Julio și Miranda au mai avut un copil, pe Guillermo, născut în mai 2007.
În anul 2011 apărea un nou album al artistului, acesta fiind intitulat Julio Iglesias 1″.
În mai 2012, presa spaniolă a aflat că Enrique, unul din fiii lui Julio Iglesias, a refuzat să fie inclus pe lista moştenitorilor tatălui său. Relația dintre cei doi nu este cea mai bună, ba din contră, iar faptul este cunoscut îndeaproape. Potrivit presei spaniole, averea lui Julio Iglesias se ridica la suma de 5,2 miliarde de dolari, care ar trebui să se împartă între cei opt copii ai săi – la acel moment, nouă în prezent -, pe care îi are cu trei femei. Însă Enrique nici nu ar fi avut nevoie de vreo moştenire, din moment ce, prin propriile forțe (și desigur cu un pic din influența faimei tatălui său), a reușit să strângă o avere de peste 500 de milioane de dolari, care îi permite să ducă o viață – zicem noi – regească. Chiar și așa, restul moştenitorilor vor avea serios de luptat pentru averea agonisită de tatăl lor…
În anul 2013, Julio a fost recunoscut oficial de către Cartea Recordurilor ca fiind artistul latino cu cele mai mari vânzări din toate timpurile, în cei aproape 50 de ani de carieră înregistrând nu mai puțin de 77 de albume.
În iulie 2017, o analiză ADN a demonstrat că Julio Iglesias mai are un fiu în vârstă de 41 de ani, în Valencia. O firmă de avocatură din Sevilia, a obținut o probă de ADN al cărei rezultat a fost de 99,99%, maximul posibil, concluzionând că Julio Iglesias are un al nouălea urmaș, pe nume Javier, mama acestuia, María Edite Santos, afirmând că fiul ei a fost conceput pe 19 iulie 1975 în Sant Feliu de Guíxols (Girona) și s-a născut în aprilie, anul următor, fiind rodul unei relații exraconjugale din perioada în care interpretul era căsătorit cu Isabel Preysler.
Muzica lui Julio nu a inspirat doar dragoste, visare şi fiori de fericire, ea fiind legată şi de perioade negre al istoriei. Astfel, se pune că după lovitura de stat a lui Augusto Pinochet, muzica lui Iglesias a fost folosită în Chile pentru a-i tortura pe deținuții politici, care erau obligați să asculte non- stop şi cu volumul la maximum piesele lui Julio Iglesias, pentru a-i face să cedeze psihic.
Iglesias a revenit în România în repetate rânduri, după debutul la Cerbul de Aur”, apropierea de țara noastră fiind confirmată de cele 15 concerte pe care artistul le-a susținut în România de-a lungul timpului.
În toamna anului 1999, a susținut un concert în fața publicului român, la Bucureşti, pe stadionul Cotroceni, la participat peste 25.000 de spectatori, iar în 2007, a efectuat un turneu de promovare a albumului „Romantic Classics”, cu concerte la 16 iulie, în Timisoara, pe 19 iulie la Sibiu, pe 22 iulie la Braşov, 25 iulie la București și 28 iulie la Constanța.
În iulie 2008, a revenit în România, pentru un turneu de şase zile, în cadrul proiectului „Artă contra Drog”, cu concerte în 14 iulie, la Cluj, în 16 iulie, la Iași, urmat de cel de la Constanța, pe 19 iulie şi la Braşov, pe 22 iulie.
A revenit în octombrie 2013, la Bucureşti şi în 22 iulie 2014, la Sala Palatului din Bucureşti. În 2015, artistul a inclus România în programul turneului „World Tour 2015”, anunţând două concerte: unul la Sala Palatului din București, în 20 mai, și al doilea la Sala Polivalentă din Cluj, în 22 mai. Acestea au fost amânate pentru luna iulie, din motive tehnice, apoi artistul fost supus unei intervenții chirurgicale la spate şi se afla în perioada de recuperare, medicii prescriiindu-i artistului repaus total pentru 6 săptămâni, fapt ce l-a obligat pe Julio Iglesias să suspende concertele din cadrul programate până în luna august. turneului internaţional. programate până în luna august.
În 11 mai 2016, Julio Iglesias a cântat la Iași, iar la 18 mai, în același an, a concertat la Sala Palatului, în deschidere cântând chiar unul dintre fii săi, Julio Iglesias Jr.
Aventurile artistului văzute, mereu, în strânsă legătură cu realizările sale profesionale absolut fabuloase – au făcut mereu – deliciul presei mondene şi al admiratorilor săi. Mult timp s-a crezut că spaniolul ar fi avut o agendă secretă, în care a notat toate numerele de telefon și numele femeilor care au trecut prin patul său. Presa a avansat și o cifră 3.000 de persoane, – manechine, femei obișnuite dar iubitoare ale muzicii lui Iglesias, dar şi femei de succes. Mai recent, presa spaniolă ar fi aflat că agenda roșie cu pricina s-ar afla în posesia fostului lui impresar, Alfredo Fraile. Multe dintre fostele” sale au ieșit în presă cu declarații nu tocmai măgulitoare la adresa starului spaniol, însă nimeni nu poate afla cu siguranță dacă vorbele au fost spuse de ciudă” sau chiar s-au petrecut în realitate.
În replică la toate acestea, Julio Iglesias a declarat: „Cei care au spus că m-am culcat cu peste 3.000 de femei le-au numărat, probabil, doar pe cele până în 1976, pe cele de după au uitat să le pună la socoteală !”. Tot el s-a justificat, oarecum: „Iubirea e ca vinul. E bine când îl guşti, dar după ce bei o sticlă întreagă ai dureri de cap”…
Julio Iglesias – the eternal Latin-lover, eternally in love, the artist with a life lived in the superlative Sunday, September 23, the most well-known and appreciated Spanish singer, Julio Iglesias, turns 75 years old. He is the best-selling Latin performer in music history, with over 300 million records bought worldwide, has received over 2600 platinum and gold discs, has over 5,000 concerts in more than 60 countries worldwide. He also printed music in 14 languages, entering the Book of Records as the singer who sold the most discs in several languages, in the history of music, and for this he received a diamond disc. Statistics show that one of his songs is still downloaded, every 30 seconds somewhere in the world, and written memory and audio-video show that in 50 years of a very successful career, on his music – of a particular romance – love stories have begun, children have been conceived, his close generations have changed … of recordings, or on stage, he studied and repeated until he was exhausted so that the result was the one we know: a vibrant, sound of the soul that arouses the thrill of emotion. But the portrait cannot be complete without mentioning that Julio has no less than nine children after the latest updates, only two marriages and an endless number of girlfriends and adventures to the active, whose number could never be quantified … Julio Jose Iglesias from Cueva was born on September 23, 1943, being the son of Madrid. Gynecologist Julio Iglesias Puga – originally from Galicia at Cueva y Perignat. And Maria del Rosario de – spent her childhood with her brother, Carlos. Julio Iglesias has proven, since then, a special appetite for sports, especially for football, being a goalkeeper in the youth team from Real Madrid. He also flirted with music, taking some guitar lessons. He attended the Catholic College, then wanted to go through a legal career, to be received in the diplomatic service. He was admitted in 1961 to the Faculty of Law of the Complutense University of Madrid, but his dream was to become a professional footballer. However, on the night of September 22, 1962, while returning from Majadahonda to Madrid, accompanied by several friends, he suffered a serious road accident, after which he remained semi-paralyzed for more than a year and a half, and doctors were almost convinced that he would never be able to go. However, on the night of September 22, 1962, while returning from Majadahonda to Madrid, accompanied by several friends, he suffered a serious road accident, after which he remained semi-paralyzed for more than a year and a half, and doctors were almost convinced that he would never be able to go. Only that, once the aspirations for sports development were shattered, fate harassed a new road, the musical one, starting from the hospital room where he recovered after the accident. The nurse who cared for him, by his name Eladio Magdaleno, gave him a guitar, and Julio had nothing else to do but listen to the radio, play guitar and write poems, when sad, when romantic. After superhuman efforts, animated by his terrible desire to live his life, after the support he received from the family, the miracle occurred: Julio began to learn to walk again, but until the total restoration of balance was needed for a few months of physiotherapy, kinetotherapy and long beaches. About this harmful period of his life, Julio would declare, over the years: “It was the hardest period of my life. I was semi-paralyzed for a year and a half, and the doctors told me that I would never be able to walk again on my own feet. At that moment, I simply had the feeling that my life was over. Before the accident, I was enjoying everything my life had to offer: I was the goalkeeper of the junior team from Real Madrid, which meant a lot to me and then suddenly I saw myself in a wheelchair. And yet, life was very generous with me and gave me a second chance. The help from the family was extremely important in those difficult times. My father, a medical professional, was the stone I supported. „He resumed, then he studied, at Ramsgate in London and then at Bell’s Language School, Cambridge. His musical talent was practiced at the end of the week, when he sang in the Air Port Pub, famous songs from Tom Jones’ repertoire, Engelbert Humperdinck or The Beatles. Cambridge would meet Gwendolyne Bollote, who would become more than her friend and who created inspiration for Gwendolyne’s composition,” noted as appropriate by the musical criticism of the time. His talent is rewarded with a contract with a record company, and with the presence at the Musical Festival in Benidorm (Spain), where, on July 17, 1968, he wins the festival with the wonderful song „La Vida Sigure Igual”. In February 1969, the first reunion of the artist with the Romanian audience took place, on the occasion of the „Golden Cer” festival in Brașov of his first tour in America, participation in the Viña del Mar Festival in Chile and the making of his first album and a film, both entitled „La Vida Sigure Igual” / „Life follows its course”, being based on the story of the artist’s life. In 1970, he wins, with the song „Gwendolyne”, the festival of the Barcelona song and The Eurovision Festival, which took place in Amsterdam that year and ranked 4th. In the same year he was invited to the Luxembourg Song Festival, but also to Midem, Cannes and the Osaka Festival. And also in 1970, he sets an unparalleled record in Spain: he holds 41st concerts in 41 cities in only 30 days. On February 20, 1971, he married, in Toledo, the gorgeous South African Isabel Preysler Arrastria, just 20 years old. The two had three children – María Isabel – „Chábeli” (born on September 3, 1971, in Madrid), Julio José (February 25, 1973, Madrid) and Enrique Miguel (May 8, 1975, Madrid). They were to split permanently in 1979. In 1971, Iglesias participates in the Eurovision contest and other major musical events, reaching the first place in the music charts around the world, after reaching the first million discs sold. In the same year he printed his first song in the Japanese language „Como el álamo al camino” / „Faithful to your love”, and a year later recorded a first album in German. In 1974, the song „Manuela” becomes a huge success, occupying the first places in Europe, Latin America, Asia and Canada, and this is an extremely demanding period. Remarkable triumph with the first concert at Carnegie Hall in New York. In 1975, his first album appeared in Portuguese, and in 1978 he printed his first albums in French and Italian. At the same time, he was invited to be part of the jury of the Miss Universe contest, in Australia. In 1976, he made many tournaments in Latin America and in Europe and released his second album, entitled I leave me non vale „. In 1980, Julio Iglesias recorded fantastic popularity, unimaginable at that time for a Latin artist. The early 1980s make Iglesias known to the American public through appearances in television shows, shows and talk shows. In 1982, Julio’s father was kidnapped by the ETA Army Basque separatist organization, being held in captivity for about twenty days, and finally released by the police. In 1983, The Guinness Book of Records gives it the first and only diamond disc ever offered to a singer, for the performer who sold the largest number of albums recorded in the largest number of languages in music history. 1984 is the year in which Iglesias is present in highly successful duets, with artists such as Diana Ross, Stan Getz, The Beach Boys, The Pointer Sisters or with Country Music star Willie Nelson. In the same year, he had 6 simultaneous discs on the Billboard 200 of the best-selling albums in the US, which only the iconic The Beatles and the megastar Elvis Presley had achieved by then. In 1985, Iglesias received a star on the Hollywood Walk of Fame, and the residents of Miami, where he established his residence for a long time, offered him a place of honor on the legendary alley of Latin stars. In 1986, Iglesias sang with Placido Domingo and Charles Aznavour at Lincoln Center in New York, marking the centenary of the Statue of Liberty. In 1988, he received the Grammy Award for best Latin singer of 1987, after the release of the album „Un homre solo” / „A single man”. In 1989, he recorded with Placido Domingo Sonadores de Espana „and received the” Artist of the Year „award, along with Clint Eastwood and Bette Davis, from” The American Cinema „Awards’. On January 28, 1991, he also receives a star in the Netherlands, and a year later he wins the Aplauso ’92 Award, being named the artist of the year, in the same year, in Florida, being called „universal Spanish”, and in Spain, „Ambassador of Galicia” in the world. In 1995, he became the first foreign artist in China’s history to which the prestigious Golden Record Award was awarded, and in 1997, Julio Iglesias received the Mónaco Award for music, being considered the best Latin singer. On September 7, 1997, his fourth son, Miguel Alejandro, was born in Miami, the fruit of his relationship with Miranda Johanna Maria Rinjsburger, a gorgeous Dutchman whom he met on the occasion of a tour in Indonesia. On September 7, 1997, his fourth son, Miguel Alejandro, was born in Miami, the fruit of his relationship with Miranda Johanna Maria Rinjsburger, a gorgeous Dutchman whom he met on the occasion of a tour in Indonesia. Just a day later, the producer and composer of Latin American origin Emilio Estefan handed him the ASCAP Pied Piper Award, the most prestigious distinction of the American Society of Composers, Authors and Publicists, Julio being the first Latin artist to whom this award was awarded. On April 3, 1999, the second child of Julio and Miranda and the fifth child of the interpreter were born – named Rodrigo, and in May 2001, the two became twin parents, Victoria and Cristina. AFP Photo Pierre Guilaud / AFP Photo / Pierre Guilaud in October 2001, released an Italian album entitled „Una Donna Puo Cambiar la vita” and in November released an album in Portuguese entitled AO My Brasil „. On February 13, 2002, he is nominated for the Latin Billboard awards as part of the best vocal duo for the song „Dos Corazones, Dos Historias”, performed with Alejandro Fernandez. On March 14, 2002, the singer’s mother, Rosario de la Cueva, who was constantly involved in social causes, passed to the Lord, in her memory. And his brother, Carlos, carrying out a project to build a social ensemble – the Rosario de la Cueva de Iglesias Social Services Center, under the obfuscation of Corpus Christi Parish -, in Miami, inaugurated on November 4, in the same year. On May 18 of Ronna Keitt – younger by almost 50 years, but on December 19, 2005, just days after announcing that she is expecting her second child with Ronna, Dr. Iglesias ended her life suddenly, at the age of 90. On July 26, 2006, on the day of Dr. Iglesias, he would have turned 91 years.. For his part, Julio and Miranda also had a child, Guillermo, born in May 2007. In 2011 a new album of the artist appeared, which was titled Julio Iglesias 1 „. In May 2012, the Spanish press found out that Enrique, one of the sons of Julio Iglesias, refused to be included on his father’s list. Two is not the best, on the contrary, and the fact is closely known. According to the Spanish press, Julio Iglesias’ fortune amounted to $ 5.2 billion, which should be divided between his eight children – at that time, nine at present -, which he has with three women. But he would not need any of his own. (And of course with a bit of the influence of his father’s fame), he managed to raise a fortune of over 500 million dollars, which allows him to lead a life – we say – royal. Even so, the rest of the heirs will have serious to fight for the wealth agonized by their father … In 2013, Julio was officially recognized by the artist. The times, in the nearly 50 years of career, recording no less than 77 albums. In July 2017, a DNA analysis showed that Julio Iglesias still has a 41-year-old son in Valencia. A law firm in Seville, obtained a DNA sample whose result was 99.99%, the maximum possible, concluding that Julio Iglesias has a ninth successor, named Javier, his mother, María Edite Santos, saying that her son was conceived on July 19, 1975 in Sant Feliu by Guíxols (Girona) Born in April, the following year, being the result of an exrajonjugal relationship from the time the interpreter was married to Isabel Preysler. Julio’s music did not just inspire love, dream and blossom of happiness, being related to black periods of history. Thus, it is said that after the coup of Augusto Pinochet, Iglesias’s music was used in Chile to torture the political prisoners, who were forced to listen non-stop and with the maximum volume of Julio Iglesias’s songs, to make them psychically give up. / AFP Photo / Stephane de Sakutin Iglesias returned to Romania repeatedly, after his debut at the Golden Stag „, the proximity of our country being confirmed by the 15 concerts that the artist has held in Romania over time. In the autumn Spectators, and in 2007, he performed a tour to promote the album” Romantic Classics „, with concerts on July 16, in Timisoara, on July 19 in Sibiu, on July 22 in Brasov, July 25 in Bucharest and July 28 in Constanța. In July 2008, he returned to Romania, for a six-day tour, for a” tour „,, in Cluj, on July 16, in Iași, followed by the one from Constanța, on July 19 and in Brasov, on July 22. He returned in October 2013, to Bucharest and on July 22, 2014, to the Palace Hall in Bucharest. In 2015, the artist included Romania in the program of the” World Tour 2015 „tour, in the 20th, in Bucharest, The Multipurpose Hall in Cluj, on May 22. These were postponed to July, for technical reasons, then the artist underwent back surgery and was in the recovery period, the doctors prescribing the artist a total rest for 6 weeks, which forced Julio Iglesias to suspend the concerts scheduled until August. of the international tour. scheduled until August. On May 11, 2016, Julio Iglesias sang in Iași, and on May 18, in the same year, he concerted at the Palace Hall, opening even one of his sons, Julio Iglesias Jr. The adventures of the artist always seen, in close connection with his absolutely fabulous professional achievements – they made the world – the delicious and the world. It has long been thought that the Spaniard had a secret agenda, in which he wrote down all the phone numbers and the names of the women who went through his bed. The press also advanced a figure of 3,000 people, – mannequins, ordinary but loving women of Iglesias music, but also successful women. More recently, the Spanish press would have learned that the red agenda in question would be in the possession of his former businessman, Alfredo Fraile. Many of his former „came out in the press with statements not exactly flattering to the Spanish star, but no one can certainly find out if the words were said strangely” or even happened in reality. In response to all this, Julio Iglesias said: „Those who said I slept with more than 3,000 women probably counted only those until 1976, the ones after they forgot to count!”. He also justified himself, somehow: „Love is like wine. It’s good when you drink it”.